El teletreball, el gran descobriment de la Covid-19
La Càtedra d’Emprenedoria de la URV ha ficat sobre la taula quin és l’impacte de la crisi econòmica provocada per la Covid-19 a la nostra demarcació. I ho ha fet al costat de 5 empreses de sectors diversos, les quals han destacat, per damunt de tot, que el teletreball ha arribat per quedar-se.
L’arribada de la Covid-19 ha canviat la forma de treballar de moltes empreses i emprenedors. Sigui quin sigui el sector, s’han vist abocats a una situació fins ara desconeguda que ha ficat sobre la taula quina serà la manera de treballar de cara al futur.
De fet, aquesta ha estat una de les reflexions que se’n desprenen del debat que la Càtedra d’Emprenedoria de la URV ha organitzat aquest dimecres al vespre, juntament amb 5 empresaris del territori. Uns directius que coincideixen que el teletreball ha arribat per quedar-se.
Els sectors que s’han vist beneficiats de la Covid-19
L’impacte econòmic de la Covid-19 és indiscutible. Són molts els sectors que s’han vist abocats a una nova i inesperada crisi, tenint en compte que enguany s’esperaven unes bones previsions. En qualsevol cas, hi han hagut sectors que han viscut l’efecte contrari.
“En el sector de les TIC la demanda no s’ha ressentit, sinó tot el contrari. El conjunt d’empreses del Clúster TIC Catalunya Sud han tingut un increment de negoci durant l’últim trimestre”, assegura el consultor d’empreses, Marc Arza.
La solució per frenar el despoblament rural
Els conferenciants, tot i ser de sectors ben diversos, també coincideixen que el teletreball podria ser la solució per frenar el despoblament rural.