Terceño ja és membre de l’Acadèmia d’Econòmiques

Terceño ja és membre de l’Acadèmia d’Econòmiques

El degà de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV va prendre ahir possessió del càrrec en la prestigiosa institució de mans del seu president, el reusense Gil Aluja.

” El degà de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV, Antonio Terceño, va ingressar ahir oficialment en la Real Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres (Racef), en un acte que va tenir lloc en Foment del Treball Nacional, seu de la institució acadèmica. Terceño va prendre possessió del càrrec de mans del president, el reusense Jaume Gil Aluja. Durant el seu discurs d’ahir, Terceño es va comprometre a «dedicar tots els esforços que sigui possible per a no defraudar la confiança que s’ha dipositat en mi i intentaré que el meu treball acadèmic i científic estigui al nivell que s’espera d’un membre d’aquesta docta Institució». La Real Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres ha valorat la dedicació de Terceño a la recerca, on ha destacat en el desenvolupament de la lògica difusa, i el seu impuls als estudis econòmics des dels tres centres en els quals ha exercit com a docent: la Universitat de Barcelona, la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat Rovira i Virgili, de què la seva Facultat d’Economia i Empresa ha estat el seu impulsor. Terceño és catedràtic d’Universitat en Economia Financera i Comptabilitat del Departament de Gestió d’Empreses de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV. És doctor en Ciències Econó-miques i Empresarials per la Universitat de Barcelona.

Té més de 150 publicacions en revistes científiques, llibres i conferències i ha estat professor convidat en universitats de l’Argentina, Mèxic, Cuba i Bielorússia, entre altres.

Des de finals de 2015, Terceño és degà de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV, càrrec que ja havia ocupat anteriorment fa 20 anys. També ha estat vicerector i director del Departament de Gestió d’Empreses, així com coordinador del Doctorat en Economia i Empresa de la URV, amb esment d’excel·lència, i president del Collegi d’Economistes de Catalunya a Tarragona. La Real Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres està presidida des de desembre de 2002 pel reusense Jaume Gil Aluja, considerat el pare de la nova teoria de la incertesa, doctor honoris causa per 30 uni-versidades, membre d’11 acadèmies científiques i guardonat amb nombroses distincions, tant en l’àmbit espanyol com internacional. La Racef compte entre els seus membres a reconeguts científics com Manuel Castells, empresaris com César Alierta, Manuel Pizarro, Isidre Fainé i Joan Hortalà, i personalitats com Romano Prodi.
Notícia publicada al Diari de Tarragona.