Tarragona entrega el Diploma al Mèrit Cívic a l’associació de voluntariat sènior SECOT

associació voluntariat sènior SECOT Tarragona

Tarragona entrega el Diploma al Mèrit Cívic a l’associació de voluntariat sènior SECOT

El dimecres 7 de març es va celebrar al saló de plens de l’Ajuntament de Tarragona l’acte de lliurament de les distincions atorgades per la corporació municipal a diferents entitats i personalitats de la ciutat, presidit per l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros. El Diploma al Mèrit Cívic es va atorgar a l’associació de voluntariat sènior d’assessorament empresarial SECOT Tarragona.

El tinent d’alcalde d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, va presentar SECOT explicant-ne la història d’aquesta organització de voluntariat que l’any passat va celebrar 10 anys a Tarragona. Va remarcar que des de 2013 es coopera a través de Tarragona Impulsa havent assolit un paper notori especialment amb projectes com els Premis Empresa, Yuzz, Open Future i el coworking, però també “ensenyant a gestionar fracassos i orientar casos d’èxit”.

En el seu discurs, el president de SECOT Tarragona, Joan Veciana, va agrair el reconeixement rebut “per l’oportunitat que ens dona de fer-nos visibles”. Veciana va recordar que SECOT és una associació sense ànim de lucre, formada per empresaris, professionals o tècnics en diferents camps, ja jubilats o pre-jubilats, que de forma voluntària, altruista i gratuïta ofereixen la seva experiència i coneixements en gestió empresarial a nous emprenedors, empresaris autònoms, micro empreses i ONG que ho necessitin: “Es tracta d’aprofitar tot allò que sabem i oferir-ho als qui ho necessiten”, va sentenciar.

El president de SECOT va destacar entre les actuacions de l’entitat que “intentem ajudar als que volen emprendre a definir la seva idea, a concretar tots els aspectes que integren el pla d’empresa i a quantificar l’anàlisi de viabilitat econòmica”. En aquest sentit, va explicar que a SECOT hi conflueixen dues necessitats: la primera, la d’assessorar a col·lectius i persones, com són els nous emprenedors, pimes o ONG que, per falta de recursos econòmics, no poden accedir als serveis d’una assessoria. I la segona, donar la possibilitats als sèniors de SECOT, “que encara ens sentim amb capacitat per ajudar als nous emprenedors a portar a terme el seu projecte empresarial, a fer-ho possible i sentir-nos actius dins la societat”.

En el capítol d’agraïments, Veciana va agrair a l’Ajuntament i, en concret, a la regidoria d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic, “que ens hagi proposat per rebre aquesta distinció”, a l’alcalde, “que sempre ens ha demostrat que té una sensibilitat especial per a aquelles entitats que treballen en el món del voluntariat, sigui de l’àmbit que sigui”. I sobretot, va fer extensiu aquest agraïment “a tots els sèniors de la delegació que sou els destinataris d’aquest guardó: sense la vostra dedicació no podríem estar aquí”.

En la cloenda, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros va posar de relleu l’assimilació de SECOT amb l’esperit anglosaxó “que aprofita l’experiència dels professionals quan arriben a la categoria de sèniors”. Per tancar l’acte, en què també es van reconèixer altres entitats de voluntariat, va sentenciar amb una frase: “una persona no és gran mentre té la capacitat d’ensenyar o aprendre”.

Distincions al Mèrit Cultural

Pel que fa a les altres distincions, es va atorgar el Diploma al Mèrit Cultural a Alejandro Ayxenri, rotulista i integrant de la Comissió de la Cavalcada dels Reis Mags de Tarragona; als Amics de la Cultura i al programa  Voluntariat per la Llengua, impulsat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

Notícia publicada per Infocamp.cat