Sergi Compte: “OhBarri és una app amb un rerefons social, perquè vol fer reviure el comerç local”
Aquesta aplicació donarà punts per les compres que es facin a qualsevol comerç, gran o petit, que es podran bescanviar als establiments de proximitat
La primera setmana de maig, o fins i tot uns dies abans, entrarà en funcionament una nova aplicació mòbil per dinamitzar el comerç local, el de proximitat. Es tracta d’OhBarri! que estarà disponible tant per iOS com per Android. Avui n’hem parlat a El món de Cambrils amb dos dels seus fundadors, Sergi Compte i David López, perquè un dels primers municipis on s’implantarà serà a Cambrils, juntament amb Tarragona, Reus, Salou i Vila-seca.
El funcionament de l’app és molt senzill. Els compradors hauran de fer una fotografia del tiquet de compra de qualsevol establiment, ja sigui una gran superfície o una botiga petita. Després l’hauran de pujar a l’aplicació i acumularan punts, depenent del valor de la compra. Aquests punts es podran bescanviar a les botigues que estiguin associades a OhBarri!, que seran sempre de proximitat. Així en ho explicava Sergi Compte, un dels seus impulsors.
David López, per la seva banda, opina que es tracta d’un projecte que no només beneficia als compradors. Les botigues petites de proximitat, el comerç local, també en traurà profit, ja que els descomptes sols es podran rebre a aquests tipus de botigues. D’aquesta manera, es dinamitzarà el teixit comercial de petites dimensions.
Sergi Compte ha explicat que el principal objectiu és aconseguir que el comerç local revifi. Uns establiments que han patit, i continuen patint molt la crisi econòmica que ha provocat la pandèmia.
Aquesta iniciativa comercial ha sorgit d’una startup que va néixer d’un projecte de la Universitat Rovira i Virgili, en concret del programa URV Emprèn. Aquesta startup ha passat recentment per programes d’acceleració a través d’OnCampus Collider de la Fundació World Mobile Capital i de la Incubadora TIC de Redessa al Tecnopark de Reus.
Poden escoltar l’entrevista sencera a aquests dos emprenedors al podcast de radiocambrils.cat.