El Raconet Artesà: Qui va dir que no es podia emprendre?

El Raconet Artesà: Qui va dir que no es podia emprendre?

La Miryam i la Marta són mare i filla i ara també sòcies d’una cooperativa. Propietàries i treballadores d’El Raconet Artesà, han apostat per la seva idea i ho han fet unint forces i posant sobre la taula els ingredients imprescindibles per emprendre: voluntat, perseverança i molta il·lusió.

Per què vau decidir emprendre, Miryam?

Jo vaig ser des del primer moment la promotora de la idea, portava 5 anys sense treballar i vaig decidir prendre la iniciativa. Per a mi emprendre ha estat l’oportunitat d’incorporar-me al mercat laboral. Ja tenia experiència en el sector de la pastisseria i em vaig animar a buscar companys de viatge per Internet, vaig posar un anunci per crear la cooperativa i vaig tenir molta bona resposta. No obstant això, amb el desenvolupament del projecte vaig aprendre que no és tan fàcil trobar companys de viatge quan vols obrir un negoci, a la gent li espanta emprendre. Finalment afrontem l’inici del projecte la meva filla i jo i seguim buscant aquest tercer company de viatge.

Com ha estat el procés des que vau començar la idea fins que teniu ja el negoci?

Ha estat un procés de més de 6 mesos en què ens ha passat pràcticament de tot, no és senzill muntar un negoci i menys una cooperativa però la idea principal s’ha mantingut ferma, volíem una pastisseria on poder fabricar i vendre els nostres productes. Nosaltres sabem fer rebosteria però no sabíem com crear un negoci, com redactar uns estatuts per posar en marxa una cooperativa … Per a tot això hem necessitat ajuda i la veritat és que l’hem aconseguit des de l’inici. D’una banda amb el Punt d’Autocupació Incorpora de la Fundació Formació i Treball, que ens han acompanyat des del primer dia en la definició del projecte, en el pla de negoci, la viabilitat econòmica, la recerca de finançament,  llicències … i que seguiran amb nosaltres un any més , i això ens dóna seguretat. I d’altra banda amb l’Ateneu Cooperatiu Coopcamp, que ens han orientat en la formalització de la cooperativa.

Per què una cooperativa?

Perquè no només volia poder treballar jo, sinó que volia que altres en la meva mateixa situació poguessin sumar-se al projecte i poguessin guanyar-se la vida a través de la autoocupació. Creiem en la cooperativa com a model d’economia social.

Animaries altres a emprendre?

Per descomptat, fa por pel desconeixement, però nosaltres hem trobat la informació i l’assessorament que necessitàvem per arrencar i hem comprovat que es pot. Estic convençuda que qui emprèn, qui lluita, tira endavant. Ara ens tocarà fer el que millor sabem, que és fer rebosteria.

Com us sentiu ara mateix?

Emocionades, il·lusionades i orgulloses d’haver arribat fins aquí i de començar el camí que hem creat. I aprofitem per convidar qui vulgui venir a conèixer-nos, estem a Torredembarra, al carrer Tarragona número 11.

Notícia de Formació i Treball.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *