President Puigdemont: “El gran esperit emprenedor que té Catalunya és la garantia per poder assumir els reptes que ens proposem”

President Puigdemont: “El gran esperit emprenedor que té Catalunya és la garantia per poder assumir els reptes que ens proposem”

El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller Jordi Baiget, ha presidit l’acte de proclamació dels candidats per Catalunya a la 21a edició del Premi Emprenedor de l’Any que convoca anualment la consultora EY.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquesta tarda que “el gran esperit emprenedor que té Catalunya és la garantia que puguem assumir els reptes que ens proposem”. 
En l’acte de proclamació dels candidats catalans finalistes a la 21a edició del Premi Emprenedor de l’Any, que convoca anualment la consultora EY, i que Puigdemont ha presidit, acompanyat  del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, el president ha remarcat l’enorme talent emprenedor que sempre ha caracteritzat el país. Els indicadors i les publicacions de referència internacional en aquest àmbit cada cop situen més Catalunya i Barcelona com a pols d’atracció i foment de l’emprenedoria”, ha assenyalat, i ha afegit que, per aquest motiu, “també tenim un Govern que fa costat a aquests projectes i a aquests valors”.
“Emprendre vol dir assumir riscos, no tenir por del fracàs, ser agosarat i atrevit”, ha remarcat, i “aquestes actituds són un regal i un privilegi per un país”. En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha fet una crida a “honorar i reivindicar” aquest esperit emprenedor que “és un exemple que es posa al servei de la construcció del bé comú” i que és el que ha permès que  Catalunya “s’hagi aixecat sempre de les caigudes que ha patit al llarg de la història”. 
En l’acte, que s’ha celebrat al Recinte Modernista de Sant Pau, s’han anunciat els tres finalistes catalans al Premi: les germanes Alba, Rosa, Laura i Marta Tous, de la joieria Tous; Joan Miquel Torras, president de Zanini Auto Grup, i Jaime Oliver Montero, conseller delegat de Transcoma Grupo Empresarial.
El president ha assegurat que aquest premi fa palesa un cop més l’afirmació que “Catalunya és un país d’emprenedors i emprenedores de fets” i ha remarcat que els tres candidats “ens fan sentir orgullosos com a país”.
Els finalistes catalans, juntament amb els representants de la resta de zones, competiran a nivell de tot l’Estat espanyol en la gala que se celebrarà a Madrid el proper 2 de març. El candidat escollit representarà a l’Estat espanyol a la final mundial del Premi Emprenedor de l’Any.