PIMEC convocarà a més de 400 gremis i associacions empresarials

PIMEC convocarà a més de 400 gremis i associacions empresarials

PIMEC convocarà a més de 400 gremis i associacions empresarials per a donar el tret de sortida al procediment d’acreditació i atribució de la quota de representativitat institucional.

La Junta Directiva de PIMEC, reunida ahir a la tarda en sessió ordinària, va acordar convocar a tots els socis col·lectius de l’entitat el pròxim 5 de febrer. L’objectiu de la reunió és poder explicar-los amb detall el procediment d’acreditació i atribució de la quota de representativitat institucional de les organitzacions empresarials més representatives en l’àmbit de Catalunya i començar les accions de recompte.

Aquesta decisió s’ha pres després que Foment del Treball no hagi respectat el preacord amb PIMEC del passat mes de juliol, que pretenia ordenar de manera definitiva el mapa patronal català. El preacord preveia un repartiment paritari en la representativitat, que PIMEC considerava just, equitatiu i necessari per a poder defensar i representar els interessos de les petites i mitjanes empreses i professionals autònoms, que representen el 99,8% del teixit empresarial i el 70% dels treballadors de Catalunya.

En aquestes circumstàncies, la Generalitat, en compliment de les sentències, ha de començar ara un procés innovador de mesura de la representativitat de les organitzacions empresarials catalanes que tenen condició de més representatives. Això pres encara més rellevància després que el Tribunal Suprem hagi dit aquesta setmana que dóna validesa a l’orde de la Generalitat per la qual es publica la convocatòria quadriennal per a l’esmentada acreditació.

L’empresari Vicenç Moreno, distingit com a soci honorari de PIMEC

En el marc de la Junta Directiva, també es va distingir a l’empresari Vicenç Moreno com a soci honorari de l’entitat. Moreno és empresari del sector metall i president de la Comissió de Medi Ambient de PIMEC. Josep González, president de PIMEC, va afirmar que “és un veritable orgull poder atorgar aquest reconeixement a una persona que ha contribuït de forma molt significativa al desenvolupament de l’associacionisme empresarial a Catalunya”. Aquest acte també va comptar amb la presència del director de l’Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost.

Notícia publicada a Pimec