Lleuger increment de dones en alts càrrecs

Lleuger increment de dones en alts càrrecs

L’auditoria internacional Grant Thornton assegura que a Catalunya s’ha passat d’un 29% a un 32% el nombre de dones que ocupen alts càrrecs, en el darrer any.La setmana del 8M posa sobre la taula el lideratge en empreses i institucions en clau femenina. La presència de dones en càrrecs de direcció encara és molt minoritària i així s’ha volgut evidenciar en la jornada, organitzada per la Càtedra URV d’Emprenedoria.

 

No obstant això, l’Auditoria Grant Thornton ha detectat que a tot l’estat espanyol s’ha passat del 30 al 34% de dones en llocs directius, mentre que ha Catalunya l’augment ha estat de només 3 punts, en el darrer any.

Dones a les institucions del territori

En clau territorial, la presència femenina ha crescut en els darrers anys, com  és l’exemple de la primera rectora de la URV, Maria José Figueras i la primera presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó. Coincideixen a prioritzar polítiques feministes que facilitin l’accés de les dones en alts càrrecs. Així com la lluita per acabar contra la bretxa salarial.

D’altra banda, també destaquen la necessitat d’incidir en les generacions més joves amb educació, tant a les escoles com a les llars, per assolir els objectius de paritat.