L’agència de viatges escolars viagedia és la nova empresa emergent de la URV

L’agència de viatges escolars viagedia és la nova empresa emergent de la URV

La seva fundadora, Mireia Giró, es va graduar en Turisme a la URV i ha creat la seva empresa mentre cursava el màster en Emprenedoria i Innovació també de la Universitat Rovira i Virgili

Va crear viagedia cinc mesos abans que declaressin l’estat d’alarma pel coronavirus, cosa que ha suposat un gran repte per a Mireia Giró i la seva nova empresa, una agència de viatges especialitzada en grups escolars. Tot i així, en el poc temps que va treballar abans de la pandèmia ja havia tancat ventes per valor de més de 300.000 euros i pensa que té motius per creure que el ritme es recuperarà ràpidament un cop finalitzi la campanya de vacunació contra la covid-19 i que podran assolir l’objectiu que s’havien marcat.

Giró es va graduar en Turisme a la URV el 2008 i, després de treballar més de deu anys en una agència de viatges, va fer el màster en Emprenedoria i Innovació, també a la Rovira i Virgili. És per això que la Universitat ha reconegut viagedia com a “start-up” de la URV, títol que s’atorga a noves empreses creades per talent titulat a la institució. L’emprenedora assegura que aquest reconeixement els donarà “visibilitat i posicionament”.

Amb viagedia, Mireia Giró vol millorar la comunicació amb les famílies i els professors, i arribar a un millor enteniment de les expectatives que tenen els adolescents quan fan un viatge escolar. Tractant-se d’una agència de viatges dirigida al sector de l’educació secundària, la seva fundadora posa en relleu la necessitat de tenir com a empresa uns valors consolidats: “L’empatia, l’escolta activa, la personalització, la comunicació amb tots els agents implicats i el tracte amable i respectuós marquen la diferència”. És una filosofia empresarial que, amb l’esclat de la pandèmia, Giró va haver de posar en pràctica a consciència: “Vam negociar de forma individual amb cadascun dels nostres clients i proveïdors”. Giró explica que més tard van enviar un qüestionari sobre la gestió feta arran de la covid-19, que van contestar el 92% dels clients, i van obtenint un grau de satisfacció d’un 8’9 sobre 10.

Giró es va decidir a emprendre durant el màster en Emprenedoria i Innovació, on diu que va adquirir la confiança en ella mateixa necessària per fer-ho, tot i que inicialment s’hi havia inscrit amb la idea d’adquirir noves habilitats per aplicar a la feina que tenia en aquell moment. “Però al final, si vols alguna cosa, l’has de fer tu mateixa, i jo volia assolir nous reptes”, diu la fundadora de viagedia, que afegeix: “Vull que viagedia estigui alineada amb les noves generacions, aplicant-hi noves metodologies i amb la figura de l’equip i la comunicació com a pilars essencials”.

La Unitat de Valorització de la Fundació URV ha donat suport a viagedia en l’obtenció de la categoria start-up reconeguda per la URV. Així mateix el projecte ha comptat amb el suport de la Càtedra sobre el Foment de l’Emprenedoria i la Creació d’Empreses de la URV que assessora i acompanya les iniciatives emprenedores.