La Diputació impulsa 10 empreses emergents

L'Acceleradora Camp Tgn Up

La Diputació impulsa 10 empreses emergents

L’Acceleradora ‘Camp Tgn Up’, el programa d’acompanyament, formació empresarial i mentoria creat per impulsar 10 empreses emergents del Camp de Tarragona, ha clos aquest dimarts després de 8 mesos de treball.

La iniciativa ha estat coordinada per la Diputació de Tarragona i ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus (REDESSA), l’Ajuntament de Tarragona (Tarragona Impulsa), l’Ajuntament de Valls (Vallgenera), l’Ajuntament del Vendrell (l’Eina), Concactiva del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el Consell Comarcal del Baix Camp, el Consell Comarcal del Baix Penedès, el Consell Comarcal del Priorat, el Consell Comarcal del Tarragonès i la Universitat Rovira i Virgili (URV Emprèn) amb el suport d’ACCIÓ, de la Generalitat de Catalunya.

L’acte, que s’ha celebrat a Reus, ha servit per aplegar els agents que hi han participat. Representants de les empreses que hi han format part han valorat la seva experiència durant aquests mesos de treball en què han rebut coneixements i eines de gestió per poder tirar endavant amb èxit el seu projecte empresarial.

Totes elles han tingut accés a 120 hores de formació a càrrec d’experts en àmbits com les metodologies emprenedores, fonaments economicofinancers, fonts de finançament, màrqueting, gestió del factor humà, internacionalització, dimensió tech de l’empresa, aspectes legals, eines de comunicació i presentació de projectes; així com la mentoria i l’assessorament a càrrec de professionals que els han acompanyat de manera individualitzada.

L’acte ha comptat amb la participació del regidor de Promoció Econòmica i d’Urbanisme de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza; del cap de l’Àrea de Recursos Humans, Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, Àlex Grau, i del director de la Càtedra d’Emprenedoria i Creació d’Empreses de la URV, Xavier Càmara. A més, hi han assistitrepresentants d’altres entitats col·laboradores, i professionals i docents que han format part de l’Acceleradora ‘Camp Tgn Up’.

Les 10 empreses que hi han participat són:

DYNAMIND – MENTES DINÁNICAS (Tarragona). Empresa d’enginyeria i educació que té per objectiu acostar la robòtica educativa i la programació a infants i joves.

EASY2BWISE (Reus). Empresa de creació de plataformes de formació on-line per a les empreses. Continguts personalitzats per a cada lloc de treball.

PETITS ENGINYERS (Reus). Activitats de ciència i tecnologia amb eines innovadores com la realitat virtual, la impressió 3D o la robòtica. Activitats curriculars i extraescolars.

SURT ACTIVITATS A LA NATURA (Barberà de la Conca). Guia de serveis i activitats a la natura (barranquisme, vies ferrades, escalada, esquí nòrdic, esquí de muntanya i alpinisme).

COMERCIAL COMARKIA (Tarragona). Market place de comercialització on-line de producte agroalimentari únic i de qualitat d’origen català i aragonès mitjançant una plataforma web al servei del productor.

HUG-ME (El Morell). Fabricació i comercialització d’un producte de marxandatge. Registrat i patentat. Doble funcionalitat: publicitat personalitzada i funcionalitat.

AGORA ALLIANCE (El Vendrell). Consultoria, compres i importació d’ingredients actius de productors de la Xina i l’Índia. Assessorament de compres al mercat asiàtic i oficina comercial a Espanya de proveïdors d’origen.

RIO LONGBOARD (Tarragona). Fabricant innovador de longboards, snowboards i wakeboards. En la fabricació combinen els sistemes tradicionals d’ebenisteria amb les últimes tecnologies en Composites i mecànica de competició.

APP WEB PUBLICITAT (El Vendrell). Startup dedicada a la creació d’App’s, webs i publicitat pròpies i per a tercers. Actualment tenen desenvolupades Verdeportes.es i Powerboxred.com

PUNT D’ACCÉS (Valls). S’ofereixen serveis de telecomunicacions a les llars i empreses: Internet rural, Telefonia IP, Telefonia mòbil, fibra indirecta i pròpia.

Notícia publicada a Diari de Tarragona.