inJUè Smart Challenge: 1ª Edició

InJUè - URV Emprèn

inJUè Smart Challenge: 1ª Edició

InJUè Smart Challenge és un programa que convida a joves a emocionar-se i divertir-se raonant sobre problemes i desenvolupant solucions innovadores.

Tot a partir d’un repte que hauran de resoldre en tres mesos a partir de l’ús de les TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació) amb la plataforma participo.cat com a eina base i les xarxes socials com a complement. Els millors projectes participants seran premiats en onze categories diferents.

Prop de 700 alumnes de 10 centres educatius del Camp de Tarragona participaran de la primera edició del programa InJUè SMART Challenge, que promou l’esperit innovador dels alumnes de 3er i 4t d’ESO.

Els alumnes descobriran els detalls del repte durant el mes de desembre, abans de les vacances de nadal. Per ajudar a definir i desenvolupar els seus projectes, el programa oferirà formació específica de la mà d’experts en TIC i emprenedoria que promouran diferents maneres de pensar o perspectives des de les que abordar els reptes i generar nous impactes positius per a la nostra societat.

La proposta és desenvoluparà en hores lectives amb diferents tallers creatius per fomentar i motivar els participants interconnectant centres educatius i alumnat. Això provocarà la creació d’un ecosistema dins la xarxa que facilitarà la difusió dels projectes creats.

En aquesta primera edició el repte consistirà en la creació de propostes d’oci familiar al Camp de Tarragona contemplant diferents vessants. Aquest repte s’emmarca en el programa de prevenció a les addiccions Planet Youth que va iniciar-se a Reikiavik (Islàndia) i en el que fa uns anys que participa Tarragona. Els resultats es posaran al servei de la Càtedra d’emprenedoria i creació d’empreses i de la Càtedra d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili per analitzar-los i incorporar-los a diferents investigacions sobre el sector de l’oci i sobre els joves.

El programa acabarà amb una gala a la primavera on s’entregaran els premis de les diferents categories, el premi estrella serà per la proposta Team Challenge, al millor treball en equip, d’aquesta manera fugim de mercantilització de l’emprenedoria mercantil per part dels adolescents. La resta de categories és distribueixen en Innovació social, Emprenedoria, Tech-Friendly, Healthy, Cultural, Smart Heritage, Impacte Social, Inclusiva, Imatge corporativa i Transformadora.

Aquesta proposta que uneix escola, universitat i empresa per afavorir i acompanyar adolescents en la seva evolució personal, formativa i professional. Una empresa municipal, una fundació, una universitat, una societat limitada i una cooperativa de treball configuren una comunitat que genera coneixement i transferència del mateix en centres educatius de la segona àrea metropolitana de Catalunya.

Més informació: Adrià Garcés, CEO de Petits Enginyers – 671 57 99 49