Foment impulsa una acceleradora per connectar startups amb grans empreses

foment up acceleradora startup

Foment impulsa una acceleradora per connectar startups amb grans empreses

Foment del Treball ha engegat Foment Up, una acceleradora d’empreses que en la seva primera edició es desenvoluparà de la mà de la multinacional energètica Gas Natural Fenosa. L’objectiu d’aquest projecte és el de seleccionar empreses emergents de l’àmbit dels macrodatos (Big Data) o de l’Internet de les Coses que puguin desenvolupar projectes innovadors.
Al programa d’aquesta primera edició denominat Energy & Data, es busca trobar empreses capacitades per aportar solucions innovadores per als clients residencials de Gas Natural.

A més del suport de Gas Natural, Foment Up també compta amb el respatller de la Generalitat, a través d’Acció, de l’associació Barcelona Tech City o bé de la empresa Rousaud Costas Duran.

“Hem escollit les tecnologies de Big Data i creiem que tots els productes han d’estar connectats i a donar un valor afegit al client”, ha explicat la directora d’innovació tecnològica de Gas Natural Fenosa, Mónica Puente.

Totes les empreses seleccionades al programa Energy & Data, comptessin amb un espai de 250 metres quadrats per presentar les seves propostes, en les instal·lacions que Gas Natural té a la seu de Barcelona Tech City, a l’edifici del Palau de Mar. Comptessin amb mentors i experts de Foment i Gas Natural, que els assessoraran en tot el procés i que posaran a la disposició de les empreses els seus coneixements i experiència, a més de finançament per a aquells projectes que consideri viables. “Els diners no serà un problema en aquest repte”, ha apuntat Puente.

Fins al moment, por parteix de Foment, no es planteja donar suport a econòmicament a aquestes empreses emergents, però sí que contactarà amb xarxes d’inversores interessades a invertir i organitzarà un esdeveniment per presentar públicament els projectes que es desenvolupen. El president de la patronal, Joaquim Gai de Montellà, ha assegurat que vol que Foment Up sigui una iniciativa “potent” per posar contacte les grans empreses amb les empreses emergents, cosa “fonamental“, ha remarcat. Amb aquesta iniciativa, Foment també busca contribuir a la creació d’empreses i de llocs de treball.

La consellera delegada d’Acció, Núria Betriu, ha conclòs la sessió, remarcant que Catalunya és la principal regió receptora de fons del capital de risc a Espanya, i que també és una gran captadora de recursos per a recerca i desenvolupament.

“Iniciatives com aquestes per connectar el IoT i la Internet de les Coses són reptes que ens esperonen en l’objectiu de liderar la quarta revolució industrial del sud d’Europa”.