Obligacions fiscals per a persones emprenedores i empresàries

Loading Events
 • This event has passed.

A l’hora d’iniciar una activitat empresarial s’han de tenir molts coneixements de diverses àrees i la fiscalitat és una peça clau.

Quan algú decideix fer-se autònom o crear una nova empresa, necessita conèixer algunes informacions relacionades amb la fiscalitat i les seves obligacions legals per constituir-se. De vegades, no sabem quins documents hem d’entregar a l’hora d’inscriure’ns a Hisenda, quins són els impostos que s’han de pagar, com i on hem de pagar, quins models d’impresos s’han de lliurar…

Parlarem sobre els diferents tipus de societats o formes jurídiques per tirar endavant un negoci, explicant les característiques de cada una i les respectives obligacions fiscals i les liquidacions d’impostos que s’han de fer.

Perquè estiguis al dia i no se’t passi res t’explicarem els tres impostos més importants: l’IVA, l’IRPF i l’Impost de Societats. No saps quins has de presentar? Coneixes les diferències entre cadascun d’ells? Et resoldrem tots els dubtes.

Objectius

En aquest curs rebràs els coneixements mínims de fiscalitat per a gestionar la teva empresa amb èxit i durant el curs aprendràs temes com:

 • L’elecció de la forma jurídica: com fer-ho per començar a facturar (empresari individual o autònom, societats limitades, altres).
 • Les principals obligacions fiscals en funció de la forma jurídica escollida per començar un negoci.
 • Règim de determinació dels rendiments a l’IRPF (quins ingressos he de declarar? quines despeses em puc deduir?).
 • Declaracions trimestrals (Impost sobre el Valor Afegit (IVA),  retencions a compte de l’IRPF, altres declaracions periòdiques…).
 • Interpretació del Balanç de Situació, el Compte de Resultats, el flux de caixa…

> A qui va dirigit

La formació s’adreça a persones emprenedores amb intenció de constituir-se com o que vulguin aclarir dubtes sobre els diferents tipus de societats i la seva fiscalitat.

PROGRAMA

Sessió 2: Divendres 4 d’octubre

 • Fiscalitat per a autònoms i societats:
  • IVA : models 303, 390, 349, 347,309, operacions nacionals, intracomunitàries i internacionals. REDEME, criteri de caixa i SII
  • IRPF: models 115, 180, 111, 190, 123, 193
October 04 2019

Details

Date: October 4, 2019
Time: 09:00 - 13:00
Event Categories:
Website: Visit Event Website

Venue

Aules de Formació de la Diputació

Carrer de Carles Riba 6
Tarragona, 43007

+ Google Map

Phone:

977 29 66 00

Visit Venue Website

Organizer

Diputació de Tarragona
Phone: 977 296 691
Email:
Website: Visit Organizer Website