Jornada ‘La IPR en els projectes H2020’

Loading Events
  • This event has passed.
Jornada 'La IPR en els projectes H2020'

La IPR en els projectes 2020
Identificació dels drets de propietat intel·lectual: com trobar-los.
Gestió i explotació de la propietat intel·lectual en els projectes: llicències.

PROGRAMA

  • 09:00 h – REGISTRE DELS ASSISTENTS
  • 09:15 h – INAUGURACIÓ DE LA JORNADA

Dr. Miquel Àngel Bové – Vicerector de Transferència i Innovació de la URV.

  • 09:30 h – IDENTIFICACIÓ DELS DRETS DE PROPIETAT INTEL·LECTUAL: Com trobar-los.

César E. Fernández– Expert en Propietat Intel·lectual de la Oficina de Gestió de Projectes Internacionals (OGPI) de la Universitat d’Alacant.

Saber diferenciar els actius que poden constituir el background rellevant per al projecte dels que no ho són és una de les primeres -i obligades- preocupacions del consorci. Igualment, poder preveure els possibles Drets de PI derivats del resultat del projecte i necessaris per a una explotació efectiva constitueix una de les causes de major preocupació i de la qual el consorci més necessitat té d’assessors i altres fonts externes. Amb la intenció de dotar d’autonomia als membres del mateix per a identificar què pot ser un Dret de PI i de quin tipus en aquesta sessió s’explicaran tot el ventall de Drets i les seves aplicacions pràctiques en el marc dels projectes H2020.

  • 11:00 h – PAUSA/CAFÈ
  • 11:30 h – GESTIÓ I EXPLOTACIÓ DE LA PROPIETAT INTEL·LECTUAL EN ELS PROJECTES: Llicències.

César E. Fernández – Expert en Propietat Intel·lectual de la Oficina de Gestió de Projectes Internacionals (OGPI) de la Universitat d’Alacant.

A l’hora d’interactuar amb altres actors (institucions, empreses, etc.) és necessari conèixer amb seguretat els drets i obligacions dels productes que constitueixen el resultat del nostre projecte. Per aquest motiu és necessari distingir amb claredat si aquest pot estar protegit per un Dret de PI i en quines condicions. De la mateixa manera, l’explotació dels resultats passa necessàriament per la seva entrada en el mercat, per aquesta raó hauran de fixar-se els termes més adequats per als nostres interessos. Per tant, és molt important conèixer bé les llicències, ja siguin les negociades (contractes) o les implícites (Copyleft, browse-wrap agreements,…). En aquesta sessió s’abordaran els tipus més comuns i els aspectes essencials de les mateixes.

  • 13:00 h – TORN OBERT DE PARAULA
November 22 2017

Details

Date: November 22, 2017
Time: 09:00 - 13:30
Event Categories:
Website: Visit Event Website

Venue

Fundació URV

Av. Països Catalans, 18. Campus Sescelades, Tarragona
Tarragona, Tarragona 43007 Espanya

+ Google Map

Phone:

977 55 84 53

Visit Venue Website

Organizer

Fundació URV
Phone: 977 55 84 53
Email:
Website: Visit Organizer Website