El Govern aprova el programa Catalunya Emprèn 2017-2020

APRENDRE A VENDRE MÉS I MILLOR AMB PNL

El Govern aprova el programa Catalunya Emprèn 2017-2020

El repte per als propers quatre anys és fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya per aconseguir crear noves empreses així com consolidar una xarxa públicoprivada de col·laboració de tots els agents del país que treballin en aquest àmbit.

El Govern ha aprovat la continuïtat del Catalunya Emprèn en el període 2017-2020 i d’aquesta manera consolida el programa que es va posar en marxa l’any 2012. El repte per als propers quatre anys és fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya per aconseguir crear noves empreses així com consolidar una xarxa públicoprivada de col·laboració de tots els agents del país compromesos en la creació d’empreses.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha destacat que tots els agents implicats en el programa “treballaran per augmentar la creació de noves empreses principalment les orientades al creixement, basades en la innovació, la tecnologia i els nous models de negoci”. També es potenciarà la creativitat, la cultura emprenedora i la percepció de les oportunitats que deriven de la ciència, la innovació i la tecnologia a les escoles i universitats del país i a la societat en general, aplicant-les a l’emprenedoria.

S’enfortirà l’estratègia d’emprenedoria de la Generalitat de Catalunya i es millorarà l’adaptació de les polítiques de suport a les diverses tipologies d’emprenedoria i les seves respectives cadenes de valor. En el marc del Catalunya Emprèn es treballarà per enfortir la coordinació de l’acció de la Generalitat amb els agents privats i altres administracions o agents públics que treballen en aquest àmbit, mitjançant taules i eines de coordinació per tal d’evitar que es produeixin disfuncions.

A nivell internacional es difondrà l’estratègia d’emprenedoria del Govern per tal que sigui referent a nivell europeu, i es difondrà internacionalment Barcelona i Catalunya com a ecosistema emprenedor.

Durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, Munté també ha explicat que un dels reptes del programa per als propers quatre anys és “fomentar el desenvolupament de projectes empresarials per part de dones emprenedores i de la carrera professional de les directives” i consolidar la col·laboració en l’àmbit educatiu per tal de promoure la formació en l’emprenedoria i aconseguir ajustar el talent jove al nou context empresarial.

També optimitzar la xarxa Emprèn i valoritzar-la, aconseguint un augment de la creació d’empreses basades en el coneixement, al llarg del tot el territori català, consolidant programes d’emprenedoria més especialitzada.

La Generalitat va posar en marxa el programa Catalunya Emprèn l’any 2012 amb la missió de fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya. Així, el Catalunya Emprèn és un programa paraigua on estan implicats a més d’Empresa i Coneixement, la resta de departaments de la Generalitat.