El Fòrum d’Inversió CAT SUD de Reus presenta sis propostes empresarials

El Fòrum d’Inversió CAT SUD de Reus presenta sis propostes empresarials

Allskinwear és una empresa de Coma-ruga creada fa mig any que busca trencar els estereotips en la roba i el gènere. Centrada en roba interior i de carrer, la iniciativa dissenya, produeix i comercialitza moda inclusiva per a tothom. Actualment, compta amb 50.000 euros dels 200.000 necessaris per complir les fites marcades per aquest 2022. És una de les sis propostes empresarials que es van presentar ahir al cinquè Fòrum d’Inversió CAT SUD a Reus, que posa en contacte empreses emergents amb noves fonts de finançament d’àmbit privat i públic que ajudin a impulsar els projectes. Segons la delegada d’Acció a Tarragona Mònica Boquera, la jornada demostra que la demarcació tarragonina és un «camp d’oportunitats» per al talent empresarial.

Un dels objectius del Fòrum d’Inversió CAT SUD es demostrar que el talent empresarial pot créixer al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La delegada d’Acció a Tarragona, Mònica Boquera, ha reconegut que Barcelona continua sent un pol d’atracció per a molts emprenedors joves, però ha assegurat que la pandèmia ha reforçat la demarcació tarragonina com a destinació per impulsar noves empreses.

Després de cinc edicions, el Fòrum d’Inversió CAT SUD s’ha consolidat com un punt de trobada entre emprenedors i agents públics i privats amb ganes d’apostar per nous projectes empresarials. Enguany, la convocatòria ha rebut una vintena de propostes, que han estat analitzades per un comitè d’experts. Finalment, han estat sis les iniciatives que s’han presentat públicament amb l’esperança d’aconseguir nous suports econòmics per continuar el seu camí empresarial.

Les propostes presentades ahir provenen d’una àmplia varietat d’àmbits empresarials. Més enllà de la moda d’Allskinwear, els emprenedors han parlat de comerç sota la marca Oh barri, sostenibilitat amb Biodrops, electrònica a través de MicroWave Sensors and Electronics, educació via esteam education, i participació ciutadana amb eAgora. Després de donar a conèixer públicament cada projecte, els impulsors han pogut resoldre dubtes i explicar més en detall les seves startup en una trobada més informal amb els potencials inversors que han assistit a la jornada.

La cinquena edició del Fòrum d’Inversió CAT SUD s’ha consolidat després que la pandèmia obligués a anul·lar la jornada l’any passat i, una de les condicions indispensables per l’edició d’enguany, era recuperar la presencialitat. D’altra banda, el director de la Càtedra d’Emprenedoria i Creació d’Empreses de la URV, Xavier Càmara, ha afirmat que la crisi del coronavirus també ha fet aflorar noves propostes empresarials que havien quedat aparcades en un calaix. «Les ganes d’invertir hi són sempre, hi ha més diners que idees bones, si hi ha projectes bons, els diners no crec que faltin», ha assegurat el director de la Càtedra d’Emprenedoria a la URV.

 

Notícia publicada a Diari Més