Creu Roja i ASCASUD s’alien per orientar persones emprenedores a consolidar la seva idea de negoci

Creu Roja i ASCASUD s’alien per orientar persones emprenedores a consolidar la seva idea de negoci

Creu Roja Tarragona i l’associació ASCASUD de voluntariat sènior en assessorament empresarial s’alien per tal d’enfortir el servei d’orientació empresarial que Creu Roja ofereix a través del Projecte Impulsa, en el qual es proporcionen eines a persones amb pocs recursos que volen iniciar o consolidar el seu propi negoci.

El voluntariat d’ASCASUD, format per ex directius d’empreses i empresaris retirats de diversos sectors, participarà com a mentor en el projecte, donant orientació i formació a les persones que vulguin posar en marxa o reconduir la seva idea.

Aquesta col·laboració permetrà fer un salt qualitatiu en el servei, ja que el voluntariat sènior d’ASCASUD posarà a disposició de persones que emprenen per primer cop, o que necessiten reorientar el seu negoci, la seva expertesa i ampli coneixement del món empresarial. 

L’associació compta amb prop de 30 assessors de diversos perfils, que faran un acompanyament personalitzat a cada emprenedor, ajudant-lo des de la conceptualització i avaluació de la idea de negoci, la implantació i posada en marxa del projecte, el seguiment i la reavaluació del pla d’empresa o la recerca de col·laboradors per millorar les oportunitats de creixement, etc.

El president de Creu Roja Tarragona, Ramon Grau, ha destacat que “poder comptar amb els professionals que formen part d’ASCASUD té un gran valor per a nosaltres, ja que això ens ajudarà a poder assolir una major quota d’èxit en la tasca de foment a l’autoocupació que oferim des del Projecte Impulsa’.

A l’hora, el president d’ASCASUD, Luis Quismondo, indica que “per la nostra associació és un motiu de gran satisfacció poder col·laborar amb la Creu Roja Tarragona en orientar a persones a assolir el seu somni d’aconseguir una autoocupació viable i duradora”.

 

Creu Roja Tarragona consolida el Projecte Impulsa

Amb aliances com aquesta Creu Roja vol consolidar la seva tasca de reinserció i orientació laboral, en aquest cas a través del Projecte Impulsa de foment a l’autoocupació. Durant el 2021 l’entitat va assessorar un total de 35 persones que volien posar en marxa el seu propi negoci, oferint-los orientació en la creació del pla d’empresa i acompanyant-los en la recerca de finançament.

En total, un 30% dels participants van acabar creant la seva pròpia empresa i a un 80% se’ls va concedir finançament, gràcies als convenis de caire social establerts amb entitats financeres.

La signatura d’aquest acord de col·laboració per a incorporar voluntariat d’ASCASUD al Projecte Impulsa, permetrà donar una orientació encara més personalitzada i alhora ampliar els recursos formatius als quals podran accedir les persones que accedeixin al servei.

Qualsevol interessat/da en la iniciativa, que vulgui posar en marxa el seu projecte d’emprenedoria, pot posar-se en contacte amb l’Àrea d’Ocupació i Formació de Creu Roja Tarragona a través del correu electrònic autoempleo.tarragona@creuroja.org o del telèfon 977 24 50 73.

 

Noticia publicada a Creu Roja.